Warning: ob_start(): non-static method wpGoogleAnalytics::get_links() should not be called statically in /storage/content/97/174097/cyklig.kromnow.eu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wp-google-analytics/wp-google-analytics.php on line 259 » Träningsapp’ar – inspiration? Mia Kromnow - Den som tycker träning är roligt – tränar för lite!

Träningsapp’ar – inspiration?

Jag har sedan 2 år tillbaka reggat all träning på funbeat. Jag har funderat lite över detta och framförallt – varför?!

Det finns en hel uppsjö av olika träningsapp’ar man kan installera på mobilen och GPS-klockor för att kunna regga sin träning. Man reggar, skriver in i en träningsdagbok och delar. Delar och visar.

För mig handlar det inte så mycket om att visa utan mer att minnas. Jag har i år vid flera tillfällen i år inför ett lopp eller en tävling gått tillbaka och kollat tider och läst om hur jag upplevde loppet/tävlingen förra året. Vilket i sig kan vara inspirerande och taggande. Taggande att man hittar viljan att göra en bättre tid och ett bättre lopp.

Det är även ett bra sätt att hålla koll på total träningstid under året.

Jag har som sagt reggat all träning på funbeat sedan två år tillbaka. Jag har en GPS-klocka och jag har testat endomondos gratis-app till telefonen.

endomondo_mia

Det roligaste med gps-alternativ, oavsett om det är en gps-klocka eller app i telefonen, så är det roligt att kunna kolla på en karta efter passet. Se  vart man har sprungit. Man kan kolla kartan, analysera vart man varit och var det gick tyngre eller lättare… Endomondo är bra på ett annat sätt också – man kan se i realtid var någon av sina ”träningsvänner” man lagt till befinner sig under ett träningspass. Vilket gör att sambon aldrig behöver vara orolig att det ska hända något o inte veta var jag befinner mig under ett distanspass – speciellt om jag är ute ensam…

Oavsett vad man använder så är det viktigaste att man själv tycker det funkar för sig och sina behov!

Related posts:

  1. Inspiration!
  2. Lunchpass – energi och vardagslyx
  3. Frostskadad!
Taggad ,

3 kommentarer pä “Träningsapp’ar – inspiration?

  1. Helena Enqvist skriver:

    Jag reggar min träning på funbeat sedan -06, rätt roligt att gå tillbaka och se hur träningen varit och förändrats. Men framförallt ett bra verktyg för analysera valman gjort mindre bra, hur det känts och sett ut innan nån sjukdom och liknande.

  2. Elna skriver:

    Reggar på funbeat, kompletterar med Strava som är en gryyym app för cykel & löpning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>