Använd cykelhjälm

Jag får ofta frågan om hur jag vågar cykla MTB. Hur jag vågar cykla i skogen bland stenar och rötter.

Jag skulle vilja fråga – Hur vågar du cykla till jobbet, till stan eller konsum utan cykelhjälm?

Jag cyklade till jobbet i tisdags, som jag alltid gör. Varje dag. Samma väg. Jag kom iväg senare än vanligt, har varit förkyld så jag unnade mig lite sovmorgon. Tyvärr! Jag kom i värsta rusningstrafiken – cykelvägen in till stan är även cykelvägen ut till universitetet. Jag cyklar motströms alla studenter..

I tisdags gick något fel. Någon jag möter gör en omkörning i samma sekund som de möter mig… Jag hinner inte stanna. De jag möter hinner inte stanna. Jag möter fyra stycken i bredd och har ingenstans att ta vägen.

Jag far i backen. Hinner inte ens reagera. Hjälmen spricker på tre ställen. En rejält blåslagen höft och axel. Hjärnskakning. Vid smällen i huvudet lossnar även kristaller som finns i en båggång i öronen vilket gör mig yr och illamående.

Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om jag inte hade haft hjälm! Jag är så tacksam att jag jag har hjälm även när jag cyklar i vardagen!

Alla vänner och familj – använd hjälm! Det är en livsförsäkring!

Related posts:

  1. Träningsapp’ar – inspiration?
  2. Lunchpass – energi och vardagslyx
  3. Inspiration och motivation
  4. Att tro på sig själv
  5. Det finns hopp om livet!
Taggad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>