Warning: ob_start(): non-static method wpGoogleAnalytics::get_links() should not be called statically in /storage/content/97/174097/cyklig.kromnow.eu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wp-google-analytics/wp-google-analytics.php on line 259 » Barcelona Marathon 2014 – Zurich Barcelona Marató Mia Kromnow - Den som tycker träning är roligt – tränar för lite!

Barcelona Marathon 2014 – Zurich Barcelona Marató

Marathon – igen!

Förutsättningarna i Barcelona var perfekta – bra väder, sol och ca 18 grader utlovades. Vacker stad och därmed en bana med många sevärdheter. Härligt resesällskap med NocOut. ja, vad med kan man önska – förutom en bra löpform?
Min plan var att öppna i 5:45. Men det gick inte. Öppnade i 5:30 och oj vad lätt o långsamt det kändes. Fick kämpa för att hålla igen. Km-trarna bara rullade på. Bra stämning längs banan, lagom mycket folk. skön temperatur fortfarande.
Den snabbaste km var km 22 som gick på 5:08. Efter ca 1 timme började temperaturen bli lite högre, värmen och solen tog ut sin rätt, och det stekte på mellan husen. Jag hällde vatten över huvudet och handlederna varje vätskekontroll. Detta gjorde att det ändå kändes ok…

Banan var fantastisk. Det gick i stort sett inne i centrala Barcelona hela tiden, fick se många fina hus, vackra stadsmiljöer, förortsbostäder, stranden, hamnen, gamla stan och mycket mer! Passerade La Sagrada familjia på nära håll och på långt håll! Det är ju kul att få röra sig genom en stad och uppleva den genom ett marathon. Staden är då stängd från trafik och det är vi löpare som äger staden! Folk hejjar, det är musik längs gatorna – folkfest!

vid 30 km så kände jag att det blev fuktigt fram i höger sko, tänkte att det var nog bara vatten som rann in när jag hällde vatten över mig i vätskekontrollen. Fel! När jag kom i mål var skon blodig fram, det hade gnavt hål på långfingertån =S Köttsår och blodbad. Tur jag inte kollade ner på foten under loppet!

Den långsammaste var km 36 som gick i 7:15. Jag fick kramp i båda fötterna =( Aldrig varit med om något liknande. Tårna bara drog sig uppåt, och ovansidan på fötterna krampade! Läskigt! Fick blanda gång o jogg de sista km! Riktgt tråkigt då jag tyckte jag var in i ett bra flow och hade ett riktigt bra lopp på gång! Men men. Vet dock inte riktigt vad jag skulle gjort annorlunda för att undvika krampen!? Drack jag för lite?

Nedan är vi samlade hela gänget efter målgång!

Jag gillar verkligen stadsmarathon – En perfekt möjlighet till att blanda mina två favoritsysselsättningar, träna och kolla på fina hus/stadsmiljöer! Vilken stad och vilket marathon ska det bli nästa gång?

På kvällen var det Fotboll på Camp Nou – Barelona mot Osasuna. Vi satt högs upp! Jämmer och elände, tur det inte var fullsatt så man fick plats att breda ut sig och stretcha lite i pausen ;-)

Related posts:

  1. Mot Barcelona
  2. Racerapport: Jämjöhalvan!
  3. Marathonintervaller
  4. Långpass med NocOut!
  5. Intervallpass – hatkärlek
Taggad , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>