Warning: ob_start(): non-static method wpGoogleAnalytics::get_links() should not be called statically in /storage/content/97/174097/cyklig.kromnow.eu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wp-google-analytics/wp-google-analytics.php on line 259 » Mallorca vs. Gran Canaria Mia Kromnow - Den som tycker träning är roligt – tränar för lite!

Mallorca vs. Gran Canaria

Tillbaka i Linköping efter 10 fantastiska dagar på Mallorca. Vi har haft det så himla bra! Mycket tack vare att vädret var med oss och gav oss 20-25 grader varmt och sol alla dagar! Underbart! Tyvärr har det varit magert med blogginläggen, sorry, det har ni säkert märkt. Men internetuppkopplingen på hotellet lämnade väldigt mycket att önska. Det gick knappt ens att ladda upp passen från gps-klockan till STRAVA. Ja, jag vet, i-landsproblem =) Blir jobbigt att ladda upp alla pass nu i efterhand när jag kommer hem =) Men får väl passa på att minnas alla underbara pass och njuta lite av alla bilder, pulskurvor och kartor!

9 cykeldagar och 85 mil blev det. Sprang även 4 km en av dagarna efter ett lugnt cykelpass, vilket var det jobbigaste passet på hela veckan kändes det som ;-)

Bockade av Lluc, Sa Calobra, Cap Formentor, Petra och en bergstur som sträckte sig från Port D’Antraxt hela vägen upp till Alcudia via bergen. Mallorca bjöd på backar som gjorde benen starkare, vyer som gjorde själen glad och många fik som gjorde att humöret hölls på topp =)

   

Kunde inte låta bli att fundera lite på hur det var på Gran Canaria i vintras, cyklingen där, skillnader mellan Mallorca och Gran Canaria! Jag tror faktiskt att jag personligen gillar Gran Canaria lite bättre som cykel-ö faktiskt… Gjorde en liten tabell över vad jag tycker om de olika ställena.

  Gran Canaria Mallorca Kommentar
Backar

+

 Gran Canaria har längre och brantare backar.
Klättringar

+

 De längre och brantare backarna på Gran Canaria gör också att vyerna blir svårslagna… Även om klipporna på vägen ut mot Cap Formentor på Mallorca var magiskt vackra…
Möjlighet till cykling utan backar

+

På Mallorca går det att få till en ”platt” återhämtningsrunda. Det är i princip omöjligt på Gran Canaria.
 
biltrafik

+

Mycket mindre biltrafik på Gran Canaria. Och de få bilar som var i bergen körde väldigt lugnt.
fikahak

+

Finns fler på Mallis tror jag, och de är billigare än på Gran Canaria. Och så får vi inte glömma de praktiska mattställningarna som stod utanför ALLA fik där man kunde hänga sin cykel =) Så ba!

Fast juicen i Soria på Gran Canaria slår fortfarande allt!

Övrigt Kortare flygtid till Mallis, blir ett litet plus i kanten.

Vad skulle man mer kunna fylla på i tabellen? Har jag missat något?

Kan väl tillägga att detta är min personliga åsikt, man behöver inte tycka som mig ;-) Och fråga inte varför det blev en tom rad mitt i tabellen – det vet jag inte =) Hade jag vetat hur så skulle jag tagit bort den…

Related posts:

 1. Landsvägsfrälst
 2. Hökensåsracet
 3. Hemfärd
 4. fikacyklingspremiär!
 5. Använd cykelhjälm
Taggad

En kommentar på inlägget “Mallorca vs. Gran Canaria

 1. Fritz skriver:

  Hej Mia,

  Hittade din blogg, och då måste jag ju passa på och fråga om du vill att den skall vara med på http://www.cykelbloggar.se?

  Om så kan du väl slänga iväg ett mail till mig, lägg gärna med en länk till din blogg i samma mail.

  Med vänlig hälsning
  Fritz / http://www.cykelbloggar.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>